HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolat



iroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2012.04.21. 10:41 együttegymásért

Varnus Xavér emberére akadt

Címkék: varnus xavér esélyegyenlőség mozgássérült látássérült hallássérült csörgőlabda értelmi sérült esélyek háza esélyóra

A remek beszéd- és előadókészségéről is nevezetes világhírű orgonaművész az Esélyek Háza évek óta legnépszerűbb vendég-előadójával, Dr. Varga Szabolccsal, a születésétől fogva vak jogásszal folytatott kifejezetten közönségszórakoztató eszmecserét a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének fontosságáról a csákvári Tolerancia Napon. Elfogadás-erősítő program általános iskolásoknak sztárvendéggel, Facebookon történő bejelöléssel, Duna TV-vel.

Tudták, hogy 1083. április 20-tól, István király sírjának a regnáló magyar uralkodó, I. László jelenlétében történő felnyitásának napjától tiszteljük szentként az egységes magyar királyság megalapítóját? És azt, hogy ezen a napon született Adolf Hitler, vagy - hogy egy lényegesen kellemesebb érzéseket generáló névvel rukkoljunk elő - Dolák-Saly Róbert? E nagy hatású történelmi, kultúrtörténeti események sorába most már bátran beilleszthetjük a csákvári Esterházy Móric Általános Iskola Tolerancia Napját, mely az azonnali, illetve a késleltetett reakciók alapján is nagy sikert aratott a gyerekek körében.

Kattintson a képre a galériáért!

A mostanra talán már klasszikusnak mondható, a látás-, hallás-, mozgás- és értelmi sérültek mindennapjait interaktívan bemutató Esélyórákat követően - a tanulók által autogramért megrohamozott jeles művész közreműködésével - ráadást adtak a résztvevők, közönségük nagy-nagy örömére. Varnus Xavér és Varga Szabolcs külön-külön már többször is bizonyították, hogy kifejezetten szórakoztató egyéniségek, az azonban - mivel először találkoztak - csak most derülhetett ki, hogy közös, a gyerekek bevonásával bemutatott produkciójuk milyen rendkívül szellemes és mulatságos.

A jó hangulatot sikerült átmenteni a csörgőlabda-sportág kipróbálására is, bár az ahhoz elengedhetetlenül szükséges néma csend kétségkívül sajátosan áhítatos hangulattal övezi a legnépszerűbb parasportág mindenkori űzését. A program bejezését követően a Székesfehérvárra történt visszaérkezésünk idejére már ismerősnek jelölte Facebook-profilunkat egy résztvevő kisdiák, majd befutott a Duna TV stábja is, hogy az Esélyek Háza bemutatásával tegye teljessé az Akadálytalanul című műsorhoz forgatott nyersanyagot. Aki többre kíváncsi az eseménnyel kapcsolatban, vagy szeretné bővebben, más megközelítésből megtudni, hogy mi történt Csákváron, az nézze a Duna TV Akadálytalanul című műsorát, melyben előreláthatólag május 13-án kerül adásba a pénteken történtek összefoglalója.

komment

süti beállítások módosítása