HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolatiroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2010.12.23. 10:39 együttegymásért

Árny alatt, vaksötétben

Címkék: látássérült braille írás csörgőlabda

A látás adottságát magától értetődő természetességgel használó ép emberek számára megindító érzés végigjárni a többek között háztartási helyiségekből, erdőből, utcarészletből álló Árny alatt kiállítást, sportolni csörgőlabdával, kézbe venni a Braille-írással készült könyveket, mindezt természetesen a legteljesebb sötétségben. Tárlat, mely nem látható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Át tudjuk-e élni, el tudjuk-e képzelni, milyen lenne az életünk, ha nem látnánk? Mit tudunk a vakok és gyengén látók mindennapi tapasztalásáról, a környezettel kapcsolatos élményeikről? Mennyire valós az a képünk, amely a látás mindenhatóságára épít? Valóban megértőek vagyunk-e egymással?

Ezekre, és sok további kérdésre ad választ e kiállítás. A látogatók előbb egy 30-40 perces sétán vesznek részt a „vak teremben”, ahol környezetünk jellegzetes helyszíneivel, attribútumaival ismerkedhetnek meg szakszerű vezetés segítségével, teljes sötétségben.

Szükségük lesz a látáson kívül rendelkezésükre álló többi érzékszerv fokozottabb igénybevételére, egymás és a vezetőik felé a feltétlen bizalomra. A különleges séta közben a vezetőiktől választ kaphatnak akár a látássérültek életével, akár a „kirándulással” kapcsolatos kérdéseikre is.

Ezt követően, a  „látó teremben” a vakok és a látók világának az összehasonlítását és közelítését célzó szituációs játékok következnek, valamint olyan eszközöket próbálhatnak ki az érdeklődők, amelyek a vakok mindennapi életét, tanulását, munkáját, szórakozását segítik.