HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolat



iroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2011.02.22. 13:33 együttegymásért

Anne Frank - Történelem a mának

Címkék: kiállítás holokauszt diszkrimináció anne frank holokauszt emlékközpont esélyek háza

Sokan, sokat hallhattunk már a holokuasztról, de a világtörténelem talán legsötétebb időszakához kapcsolódó borzalmak megismerése, az egyes diszkriminatívan megjelölt embercsoportok teljes fizikai megsemmisítésére irányuló törekvések második világháborúhoz köthető korától egyre távolodó generációkkal történő megismertetése napjainkban is létfontosságú.

Aki hallott, olvasott, látott bármilyen kordokumentumot a héberül soának nevezett, a második világháború évei alatt a náci Németország által megvalósított népirtásokról, biztosan a Soha többé!-elvet vallók táborába sorolja magát.

Az események feldolgozásával, az áldozatok emlékének őrzésével, a holokauszthoz kapcsolódó ismeretanyag folyamatos bővítésével, illetve annak különböző formákban történő átadásával a mai napig sok szervezet foglalkozik. Magyarországon a legjelentősebb ilyen intézmény a Holokauszt Emlékközpont, amely a Magyar Köztársaság kormányának döntésének köszönhetően jött létre, és 2004-ben Közép-Kelet-Európa első nemzeti holokauszt intézményeként kezdte meg működését.

És mi az átfedés az eddigiek és egy esélyegyenlőségi iroda tevékenysége között?

Természetesen a diszkrimináció elleni küzdelem. A Holokauszt Emlékközpont és a székesfehérvári Esélyek Háza is a maga eszközeivel küzd napról-napra a hátrányos megkülönböztetés ellen, február 28-tól tíz napon pedig közösen, az Anne Frank - Történelem a mának című kiállítás segítségével teszik ezt.

A tárlat során 23, székesfehérvári általános- és középiskolákból jelentkező, a téma iránt érdeklődő, meglévő tudását pedig egy kétnapos tanfolyammal fejlesztő diák-tárlatvezető kalauzolja majd a nagyrészt kortársaikból álló látogató-csoportokat.

A tíz napra jutó, hetven egységnyi látogató-időpont döntő része egy héttel a kiállítás megnyitója előtt foglalt volt, és még az is lehet, hogy a tervezett napi zárási időpont után is kell, hogy fogadjunk csoportokat. De ennek csak örülünk, végül is erről szól az egész.

Anne Frank - Történelem a mának

komment

süti beállítások módosítása