HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolatiroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2011.06.10. 11:18 együttegymásért

Ússz, nagyi, ússz!

Címkék: úszás nyugdíjas esélyek háza

Sehol egy középhegységnyi hát. Sehol egy csodadressz. Sehol egy minden külső körülményt kizáró, csak a versenyre koncentráló feszült tekintet. Doppingvizsgálat sincs, az pedig soha nem derülhet ki, hogy az otthonról hozott gyönyörű cseresznyéből fogyasztott komolyabb mennyiség milyen hatással lehetett a teljesítményre. Van viszont jó pár régi korokat idéző fürdőruha, egy-két kissé megereszkedett pocak, néhány ősz hajszál, és ami a legfontosabb: jó hangulat, barátságos évődés.

"Még soha nem indultam versenyen" - mondja gyermeki izgalommal a székesfehérvári nyugdíjas úszóverseny egyik hölgy résztvevője. "Semmi gond, itt az ideje, hogy elkezdjed" - jön a vidám válasz az 50 méteres férfi mellúszásra készülő kortárstól. A Csitáry uszoda csütörtök délelőttjének utolsó két órája a szépkorúaké, akik ugyan nem ugranak látványos fejeseket, nem úsznak féltávig a víz alatt, viszont becsületesen teljesítik az ötvenméteres távot, még ha valakinek öt percig is tart.

Kattintson a képre a galériáért!

Azt nem állíthatjuk, hogy az eredmény nem számít - láttunk nagy hajrát, szoros befutót a fiúknál papáknál -, de itt és most nem az a legfontosabb. Nagyszüleink fáradtan, mégis éveket fiatalodva jönnek ki egy-egy táv után a medencéből: a töltet, amelyet kapnak hetekig, hónapokig segíthet át a mindennapi nehézségeken, a részvétel pedig bizonnyal örök élmény marad.

"Minden korban van valami, ami akkor és ott jó, és éppen attól válik széppé, hogy vissza nem hozható" - Bojtorján

A Fehérvár TV tudósítása