HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolatiroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2012.01.30. 09:52 együttegymásért

A kerekesszékesek nyilaitól ments meg uram minket!

Címkék: esélyegyenlőség ame esélyek háza ésfé lárke esélyóra

Milyen sportot lehet űzni kerekesszékben ülve? - szegezte neki a kérdést Tarsoly Márti az eleinte kicsit megszeppentnek tűnő nyolcadikosoknak az első abai Esélyóra mozgássérültek mindennapjait bemutató speciális osztályfőnöki óráján. A hangulat a későbbiekben természetesen oldódott, a házigazda tanulói pedig az ilyenkor szokásos (alapvetően helyes) sablonválaszok - miszerint például kosárlabda és vívás - mellett olyan választ adtak a felvetésre, amelyre legvadabb legkreatívabb álmainkban sem gondoltunk volna.

Az Aba Sámuel Általános Iskola pedagógusainak egyedülállóan eredeti elgondolása alapján, az igazi magyar hagyományoknak megfelelően szlalompályán kellett - a történelem bizonyos szakaszaiban jól bevált négylábú, patás barátaink helyett ezúttal kerekesszékkel - végigkanyarogniuk a vállalkozó szellemű kisiskolásoknak, mégpedig íjjal történő célbalövéssel nehezítve. Tényleg, eredendően végül is lovasnemzet volnánk. Egészen zseniális ötlet, köszönet érte az abaiaknak (csakúgy, mint az egész iskolát megmozgató, többszázfős nyitóünnepségért - Rejtő Jenő Az elveszett cirkáló című klasszikusának főhősét, Rozsdást, alias John Hallyburtont idézve: "Így még sehol nem fogadtak.").

Kattintson a képre a galériáért!

A többiek?

Varga Szabolcs természetesen megint hozta megszokott standupos formáját: a vak jogász történetein újfent könnyesre nevette/röhögte magát mindenki, kedvenc siketnéma előadónkon, a korban a gyerekekhez közelálló Tóth Lajoson ugyancsak, az értelmi sérülteket képviselő Horváth Pál mondandója pedig láthatóan elgondolkodtatta még a máskor oly nehezen kezelhető tanulókat is.

A Fehérvár TV tudósítása

Hogyan tovább?

Folyamatosan érkeznek a felkérések, így a fehérvári helyszínek mellett február-márciusban - ha minden igaz - utazunk Csákvárra és Mátyásdombra (kisbusszal Enyingig, és ott balra) is.