HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolat



iroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2011.05.02. 12:29 együttegymásért

Vidi-élményterápia értelmi sérülteknek

Címkék: videoton fc értelmi sérült esélyek háza

Eljött a nagy nap: indulás, majd megérkezés a Sóstói Stadionhoz. Gyerünk az öltözőbe! Mez, nadrág, sportszár, cipő. Villognak a vakuk. Kézfogások, növekvő izgalom, a várakozás percei a játékoskijáróban. Huszonkét újonc, aki életében először léphet a székesfehérvári szentély gyepére. Játszott itt már a magyar válogatott, és a jelenlegi Real Madrid-sportigazgató, Jorge Valdano is. Most a Kecskemét elleni bajnoki jön, irány a reflektorfény!

"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb" - sommázta a világ legnépszerűbb játékáról alkotott véleményét Bill Shankly, a Liverpool egykori legendás menedzsere.

Hogy élet-halál kérdése-e, arról talán lehetne vitatkozni, arról azonban aligha, hogy háborúk törtek ki, békék köttettek, esküvők halasztattak el a foci miatt, és alighanem válóok is volt.

Betegségek gyógyításában való szerepe klinikailag még nem igazolt, de hogy élményterápiaként biztosan beválik, arról több ezren győződhettek meg május utolsó péntek estéjén, a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezett Videoton-Kecskemét NB I-es bajnoki meccs előtt.

Kattintson a képre a galériáért! 

Az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda Általános Iskola és Speciális Szakiskola értelmi fogyatékkal élő tanulói megható áhítattal készültek arra, hogy a két csapat egy-egy játékosának kezét fogva a centerpályára vonulhassanak, hivatalos résztvevőiként a találkozót megelőző ceremóniának.

Az alig néhány perces részvétel olyan rendkívüli örömöt okozott a születésüktől értelmi sérüléssel élő gyerekeknek, amelyet mi épek talán fel sem foghatunk. Az ő esetükben a teljes gyógyulást ez sem segítheti elő, de az élmény, amit kaptak nagymértékben hozzájárulhat a saját szintjükön történő fejlődés előremozdításához.

komment

süti beállítások módosítása