HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolat



iroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2011.12.02. 11:35 együttegymásért

Így érzékenyítünk mi

Címkék: esélyegyenlőség mozgássérült látássérült hallássérült braille írás értelmi sérült esélyek háza ésfé árny alatt lárke

Székesfehérvári önkormányzati dolgozók, elsősorban ügyfélszolgálati munkatársak számára szervezett sérült emberek életét bemutató, Érzékenyítő tréning elnevezésű programot az Esélyek Háza, 2011 decemberének első napján. Egy délelőtt kerekesszékek, beszélő háztartási gépek és Braille-írással kiadott Bibliák között. És persze Varga Szabolcs.

Az Esélyek Háza küldetésének egyik legfontosabb eleme a fogyatékkal élőkkel szembeni elfogadás növelése az épek alkotta többségi társadalom tagjaiban. Ezt a célt szolgálja partnerszervezeteinkkel közösen megvalósított, folyamatosan növekvő népszerűségű Esélyóra-sorozatunk, melynek minden egyes állomásán általános- és középiskolások, illetve alkalmanként felsőoktatási intézmények hallgatói interaktívan ismerkedhetnek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival.

A gyermek-korosztály elsődleges, de nem kizárólagos célcsoportja érzékenyítő munkánknak, így szeretnénk azt más kor- és társadalmi csoportokra is kiterjeszteni. Ennek szellemében az Esélyóra felnőttek számára optimalizált, és Érzékenyítő tréningre keresztelt változatával különböző szolgáltatásokat nyújtó cégek, szervezetek és intézmények számára kínáljuk annak lehetőségét, hogy azok – elsősorban ügyfelekkel rendszeres kapcsolatba kerülő – alkalmazottai közelebb kerülhessenek a látás-, mozgás-, hallás- és értelmi sérültek világához.


Kattintson a képre a galériáért!

A terveink szerint sorozattá bővülő program első állomására a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületének Aszalvölgyi úti kiállításhelyszínén került sor, ahová Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának szociális és okmányirodai dolgozói látogattak. Szabados Józsefné és állandó társa, Tóth Lajos a jelnyelv alapjaiba, a siketnémákkal szemben alkalmazandó kommunikációs technikákba avatta be a résztvevőket, Kaposváriné Varga Zsuzsa és Horváth Pál, a talán legjobban öltözött értelmi sérült az eltérő igényűek nehézségeiről beszélt, míg Tarsoly Márta szituációs játékokkal "élette át" a többnyire a pult másik felén ülőkkel, milyen is egy mozgássérült ügyintézése.

Kattintson a képre a galériáért!

Zárásként pedig következett dr. Varga Szabolcs, a Látássérültek Regionális Közhasznú Szövetségének alelnöke, aki 150 négyzetméter vaksötét kiállítási térben tartott tárlatvezetést a jelenlévőknek. Szabolcsról többen állítják, hogy szenzációs szövegével bármilyen stand up comedys helyszínen megállná a helyét, és bárkit ledumálna a színpadról. Szokott formáját most is hozta, és Szuzi kutyájával jó órán keresztül csalt mosolyt - vagy inkább harsány nevetést - az arcokra.

Folytatása következik - reméljük -, és jöhetnek rendőrök, tűzoltók, politikusok és gyárigazgatók, tehát mindenki. A cél? Az elfogadás.

komment

süti beállítások módosítása