HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolat



iroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2011.04.12. 13:35 együttegymásért

Kattints rá, nagyi! - újratöltve

Címkék: esélyek háza kattints rá nagyi!

Csajbi tanár úr váratlan halála következtében leállt a székesfehérvári Esélyek Háza informatikai képzés-sorozata, a Kattints rá, nagyi! Róka Gyula mindent elkövetett, hogy mihamarabb megtalálja a népszerű oktató utódját, ez közel egy hónap után sikerült neki. Tanár úr emlékéért fát ültettek egykori diákjai, a tanfolyam pedig újraindult. Mindeközben Martin Ferenc és felesége, Katalin jó egészségben ünnepelték ötvenedik házassági évfordulójukat.

Forray Péter nincsen irigylésre méltó helyzetben. Egy olyan ember posztján kell bizonyítania, akiről életében meggyőződésünk volt, hogy pótolhatatlan. Az első tapasztalatok biztatóak, ő is hamar megtalálta a hangot a nála egy generációval idősebb korosztállyal.

Az újraindulást követő első szünet az emlékezésé. Csajbi László özvegye, Ildikó asszony is eljött.

 Kattintson a képre a galériáért!

 

Ötven év. Két negyedszázad. Fél évszázad. Sok? Kevés? Csajbi tanár úrnak nem egészen 47 év adatott meg. Általánosan elfogadott emberi értékrend szerint ez kevés. Abraham Lincoln szerint nem feltétlenül: "A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben." Ha hiszünk az Egyesült Államok első republikánus elnökének, akkor a tanár úr éveiben sok élet volt. Nagyon sok.

Martin Ferenc és felesége, Katalin, akik együtt végeztek a Kattints rá, nagyi! 2010 nyarán vizsgát tett csoportjában, éppen ötven esztendővel ezelőtt mondták ki a számukra minden bizonnyal boldogító igent. Nyugdíjasklub-beli aranylakodalmukra mi is hivatalosak voltunk, és újfent megállapíthattuk, hogy Feri bácsi és Katalin asszony derűs sugárzása a legsötétebb hangulatból is pillanatok alatt képes pozitív ragyogást varázsolni.

Kattintson a képre a galériáért!

Márton Zoltán Esélyház-igazgató, mint tiszteletbeli anyakönyvvezető adta össze az örökifjú párt. Nekik jó egészséget, mindenki másnak sok Martin Ferenc és Ferencné típusú ember ismeretségét kívánjuk.

komment

süti beállítások módosítása