HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolat



iroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2012.01.19. 11:27 együttegymásért

Az egyenlő bánásmódtól a Sándor-palotáig

Címkék: esélyegyenlőség nyugdíjas esélyek háza kistérségi esélyegyenlőségi fórum

Tudják, hogy mi a jó egy kultúrház-felújításban? Persze, szebb lesz, mint új korában. És még? Elárulom: a renoválás időszakára eső programoknak új helyszínt kell keresniük a helyi közművelődési szakembereknek, aminek köszönhetően aztán olyan egyedülálló ünnepi terek(b)en tarthatunk például kistérségi fórumot, mint amilyen a seregélyesi polgármesteri hivatal díszterme (de jártunk már a dunaújvárosi közgyűlés tanácstermében is, szinte elfogódottak lettünk), ahol ünnepélyesen útjára indítottuk 2012-t.

Szóval, mutatós helyszín, szépszámú és aktív közönség (jelenlét ív szerint 31-en, plusz a stáb), valamint három előadás: Dr. Szatmári Éva, az Egyenlő Bánásmód Hatóság Fejér megyei referense az EBH panaszfelvételi eljárásának folyamatáról, Sziklainé Dr. Kiss Erzsébet a gyermekjogok érvényesülésének fontosságáról, valamint Róka Gyula Esélyház-jollyjoker az intézmény által kínált lehetőségekről, valamint aktuális programjairól.

Sziklainé Dr. Kiss Erzsébettel szemben a hallgatóság, soraiban Horváth Sándor polgármesterrel
(a képre kattintva galéria nyílik)

Mivel 2012 az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve, ezért idén a kiemeltnél is kiemeltebben foglalkozunk a harmadik életszakaszban lévők mindennapjainak megszépítésével: kirándulásokat szervezünk számukra többek között a köztársasági elnök rezidenciájául szolgáló Sándor-palotába, a Parlamentbe, a Holokauszt Emlékközpontba, valamint a székesfehérvári Hiemer-házba, és az ugyancsak megyeszékhelyünkön található Árny alatt kiállításra. A szabadidő tartalmas eltöltésének megszervezésében vállalt szerepünk mellett természetesen a továbbiakban is segítünk például pályázatot írni a hozzánk forduló idősügyi szervezeteknek, és presztízskérdésnek tekintjük, hogy minden létező problémát megoldjunk, amivel hozzánk fordulnak.

Seregélyesen nyitottunk tehát - ezúton is köszönet az Élő Ősz nyugdíjasklub aktivistáinak a remek partnerségért -, februárban irány Bodajk, márciusban pedig Lepsény, hogy elképzeléseinknek megfelelően ne csak kistérségi központokban, hanem más településeken is megpörgessük az esélyegyenlőség vérkeringését.

komment

süti beállítások módosítása