HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolat



iroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2011.09.13. 10:15 együttegymásért

Csók István, Arany János és a négercsók

Címkék: mozgássérült esélyek háza deák gyűjtemény fejér megyei esélyegyenlőségi hónap

A kedves blogolvasó joggal teheti fel a kérdést, hogyan sikerült összehoznunk a kétszeres Kossuth-díjas, tizenkét nap híján 96 évet élt festőművészt, a Kisfaludy Társaság titkáraként és a Magyar Tudományos Akadémia igazgatójaként is tevékenykedő költőfejedelmet, valamint a '80-as évek mára legendássá vált habsüteményét? Aggodalomra semmi ok, természetesen meg tudjuk magyarázni.

A székesfehérvári Városi Képtár - Deák Gyűjtemény számára a 2011-es év elsősorban Csók Istvánról szól, hiszen az intézmény áprilistól októberig két helyszínen biztosítja a pusztaegresi szülőhelyének köszönhetően Fejér megyei kötődésű művész Bálványok és démonok című életmű-kiállításának látogathatóságát. A 2003 óta hagyományosan minden szeptemberben megrendezésre kerülő Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Hónaphoz kapcsolódóan a Deák Gyűjtemény és a székesfehérvári Esélyek Háza a képtár éppen aktuális kiállításának egy-egy napját évek óta a különböző fogyatékkal élőket segítő szervezetek tagjainak szenteli.

Kattintson a képre a galériáért!

Nem volt ez másként idén sem, amikor az intézmény Oskola utcai épületének mobil rámpákkal történő akadálymentesítését követően előbb kerekesszékekkel, speciális botokkal, járókeretekkel és ép segítőkkel érkező székesfehérvári mozgássérültek élvezhették Szűcs Erzsébet művészettörténész értő tárlatvezetését, majd a sajátos nevelési igényű gyermekek képzésével foglalkozó Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai és az őket kísérő gyógypedagógusok adhatták át magukat a műélvezetnek.

A képekben történő gyönyörködés mellett az újfent gondos házigazdának bizonyuló intézményvezető, Szűcs Erzsébet gasztronómiai élménnyel is szolgált látogatóinak: az érkezést követően körbekínált két különböző ízesítésű négercsók osztatlan elismerést aratott.

komment

süti beállítások módosítása