HTML

Esélyt adunk

Ingyenes tanácsadások: jogi, fogyatékosügyi, pályázati, idősügyi. Toleranciaerősítő foglalkozások, speciális osztályfőnöki órák és kiállítások szervezése. Generációs hátrányok elleni küzdelem.

Kapcsolat



iroda@eselyekhaza.t-online.hu
22/505-986

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Esélyegyenlőség, antidiszkrimináció, szemléletformálás.

2012.03.28. 11:02 együttegymásért

Régen volt, hol is volt?

Címkék: esélyegyenlőség esélyek háza raoul wallenberg

Az Esélyek Háza - Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Iroda a 2012-ben a Raoul Wallenberg születésének 100. év- fordulója alkalmából rendezett Wallenberg-emlékévhez kapcsolódó programsorozatának zárásaként a Dunántúl több megyéjét - Székesfehérvár mellett Pécsről, Dombóvárról, Bonyhádról, Dunaújvárosból és Tolnáról érkeztek csapatok - is érintő történelmi vetélkedőt szervezett középiskolás diákok számára a Raoul Wallenberg Egyesület partnereként.

A Régen volt, hol is volt? néven futó országos tudáspróba székesfehérvári állomásának délelőttjén a résztvevők városnéző vonattal, illetve gyalogosan tekinthették meg a megyeszékhely zsidó emlékhelyeit, miközben Neubart István értő idegenvezetésének köszönhetően a délutáni vetélkedőn történő sikeres szerepléshez elengedhetetlen információkkal gazdagodhattak.

Kattintson a képre a galériáért!

A történelmi sétát követően Hóvári János helyettes államtitkár előadását hallgathattuk meg Wallenberg diplomáciai tevékenységének részleteiről, valamint a diplomácia általános, a széles közvélemény által legfeljebb részleteiben ismert jellemzőiről, az ezt követő kétórás megmérettetésen pedig alaposan megdolgoztatta a nyolc négyfős csapatot a Raoul Wallenberg Egyesület által összeállított szakértői zsűri.

A Fehérvár TV tudósítása

A verseny természetesen rangsorolta a legkülönfélébb fantázianeveken induló együtteseket, a mi szempontunkból azonban messze nem ez volt a legfontosabb aspektus, hanem az, ahogyan dr. Sebes József, a Raoul Wallenberg Egyesület ügyvivője is fogalmazott: akik gyarapították az egyetemes történelem talán legsötétebb korszakáról meglévő tudásukat a vetélkedőre történő felkészüléssel, akik belegondoltak abba, hogy milyen lehetett pusztán származás alapján diszkriminálni emberek százezreit, millióit, azok adják tovább ismereteiket, hogy mindenki számára evidenciává váljon, hogy mindez nem történhet meg mégegyszer.

komment

süti beállítások módosítása